Motorcross evenementen

Motorcross evenementen zijn adembenemend. Vanaf het moment dat je een off-road terrein binnen loopt, lijkt het erop alsof je een andere wereld binnentreedt. Het eerste evenement vond plaats in 1924. Van Europa tot Noord-Amerika worden er evenementen: Unibet BE] georganiseerd, waarbij er ook kampioenen worden gekroond.

De grootste motorcross evenementen zijn:

  • FIM Motocross World Championship

Deze wordt in Europa gehouden en is de belangrijkste motorcross series wereldwijd. Bij dit evenement doen rijders van vier verschillende klassen mee. Dit zijn de vrouwenklasse, de MX3 voor 650cc machines, MXGP voor 450cc machines en MX2 voor de 250cc machines.

  • AMA Motorcross Kampioenschap

Dit evenement is opgericht in Amerika door de Amerikaanse verenging van de Motorijder in 1972. Hij begon met 2 klassen, de 500cc en de 250cc motor formules.

  • Motocross des Nations

Bij dit evenement kun je vergelijken met de Olympische Spelen van motorsport. Verschillende landen strijden voor de trofee. Het is de Verenigde Staten van Amerika gelukt om deze trofee dertien jaar lang in hun bezit te hebben.

  • De Maxxis Britse motorcross

Dit is de grootste motorsport evenement in de Britse off-road wereld.

Winnaars en favorieten

Bij elk sport van deze jaarlijks terug komende evenementen zijn er kampioenen uit de bus gekomen. Daarnaast hebben de toeschouwers ook hun persoonlijke favoriete spelers. De kampioen wordt zowel per individuele speler als groep bekend gemaakt. België scoort hethoogst bij de nationale kampioenschappen. De meervoudige kampioen, Stefan Everts, is toevallig ook afkomstig van België.

In 1957 werd Bill Nilsson de eerste wereldkampioen in de 500 cc klasse. In 1960 werd hij opnieuw bekroond tot wereldkampioen.

Voor de mensen die van sports betting houden, is het nu ook mogelijk om een bet te plaatsen op je favoriete dirt bike team of solo rijder. Je zult enorm genieten tijdens zo een motorcross evenementen. Naast de wedstrijden kun je ook de prachtige uitgevoerde motorfietsen en quads kunnen bewonderen. Er is altijd een gezellige atmosfeer, muziek en niet te vergeten lekkere snacks.

Alle leuke feiten van motorcross op een rij

  • Er zijn verschillende circuits
  • Het komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk
  • Verschillende soorten motorfietsen en quads kunnen deelnemen
  • Motorcross komt nu ook voor op de sportsbetting

Motorcross is een sport die zich al vanaf zijn ontstaan heeft bewezen en ook heeft blijven ontwikkelen. Voor zowel de sporters als de toeschouwers zorgt het voor enige ontspanning en is het een leuke bezigheid voor zowel jong als oud.