Kind rijders

Een van de beste manieren om een kind discipline bij te brengen is middels sport. Motorcross is een goeie sport je kind discipline aan te leren.

Motorcross houdt je kind bezig en zorgt er ook voor dat je kind na school niet in de problemen komt. Naast discipline leert het kind ook zelfvertrouwen en respect naar andere toe. Heeft je kind interesse in deze sport, is het dan aangeraden eerst met het kind naar een circuit te gaan. Heb je dit al gedaan dan inschrijven bij een club in de buurt. Het is handig dit eerst te doen, voor je geld gaat uitgeven aan dingen, die later niet meer gebruikt zullen worden.

Binnen en buiten

Voor kinderen zijn er twee basistypen voor het motorcross racen. Buitenbanen zijn in de meeste gevallen seizoensgebonden.

De indoorbanen zijn meer technisch, nauwe bochten en dicht bij elkaar staande sprongen. Welke een beetje afschrikkend kan zijn voor beginnende rijders. Het bouwt belangrijke technieken die jonge rijders op later termijn goed zullen gebruiken op de echte tracks.

Bij de buitenbanen zijn de ritten langer, er is meer ruimte voor tussen sprongen en langere en enkele krappe bochten. Vergeleken met de indoorbanen hebben de rijders de gelegenheid om langere stukken af te leggen, met een hogere snelheid. Denk er wel aan dat niet alleen omdat er ruimte is om hogere snelheden te bereiken dat betekent dat een nieuwe rijder hier van zal genieten. In de meeste gevallen zijn beginnende rijders goed in het reguleren van hun rijgedrag naar hun huidige vaardigheidsniveau.

Kennis en kunst

Wie beste wilt worden moet vaak oefenen! Dit leren kinderen bij de motorsport. Elk kind zal het prettig vinden als ze na weken oefenen eindelijk die ene scherpe bocht kunnen maken. Een kind met veel passie voor motorcross zal altijd langer blijven oefenen in vergelijking bij andere taken. Omdat het kind het oefenen aanleert tijdens het sporten en ook leert wat doorzettingsvermogen is. Zullen zij dit ook bij andere dingen toepassen.

De meeste circuit plaatsen zijn vaak ver gelegen, waardoor de jonge rijder lange afstanden moet afleggen om te kunnen oefenen. Dit zorgt ervoor dat er meer waardering gaat ontstaan voor de trainingstijd. Op deze manier zet het kind zich beter in, om zich te verbeteren met de tijd die ze hebben. In tegenstelling tot andere activiteiten die ze vaker kunnen doen.

Circuits in België

België heeft veel circuits voor kinderen. Deze zijn makkelijk te Googelen: Belgisch Nederlandse website op het internet. Een super enthousiast kind heeft al het voor werk voor mama en papa gedaan.

Hier enkele feiten op een rij voor de ouders wiens kinderen motorcross enthousiast zijn:

  • Het kind krijgt meer zelf vertrouwen en inzicht
  • Het kind leert mensen kennen
  • Het kind leert waardering

Genoeg reden dus om je kind toch maar in te schrijven.